Чоловіки, охочі підвищити сексуальну активність, їдять м'ясо, тому що вважають, що таким чином будуть здаватися привабливішими.

Провокаційні дослідження, в яких взяли участь понад 1600 осіб з Австралії, США і Великобританії, показали, що прагнення до статусу і багатства в поєднанні з бажанням знайти партнера для спаровування підвищило ймовірність вибору чоловіками м'ясних страв, пише Food Quality and Preference.

Червоне м'ясо

В рамках масштабного проекту вчені провели три окремі дослідження поведінки, покликаних встановити зв'язок між сексуальною мотивацією і споживанням м'яса.

У рамках першого дослідження вчені спостерігали за вибором продуктів харчування 268 студентами університетів Австралії після того, як вони ознайомилися з зображеннями привабливих чоловіків і жінок.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Після експерименту в якості нагороди за участь студентам пропонували вибрати яловичі або вегетаріанські вяленности. Понад 86 % чоловіків обрали в'ялене м'ясо яловичини, серед жінок ця цифра склала 54 %.

Яловичина

У рамках другого дослідження вчені розділили 878 американців на дві групи і протягом п'яти хвилин піддавалися різним формам маніпулювання сексуальною мотивацією.

Учасників першої групи просили уявити собі зустріч з привабливим людиною протилежної статі, романтичний вечір і відчути прихильність до іншої людини. У контрольній групі учасники представляли собі веселий вечір з одним того ж статі.

Результати показали, що чоловіки з першої групи частіше вибирали яловичі бургери, ніж чоловіки в контрольній групі.

Підсумки третього експерименту, побудованого за принципом другого, показали, що споживання яловичини і свинини сприяло поліпшенню сексуальної впевненості чоловіків, при цьому вегетаріанський варіант в переважній більшості випадків був відкинутий.

Стейк з яловичини

"Якщо вплив сексуальних стимулів впливає на вибір продуктів харчування, виробники політики, работики охорони здоров'я повинні знати про цей зв'язок, щоб змінити поведінкове ставлення до м'яса та інших продуктів", — пояснив автор дослідження професор Юджин Чан.

Нагадаємо, регулярне вживання червоного м'яса збільшує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань в 10 разів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", деякі дієти володіють лікувальними властивостями і можуть служити в якості профілактики онкологічних захворювань.

Також "Знай.uа" писав, що м'ясні напівфабрикати і оброблене м'ясо збільшують ризик виникнення раку молочної залози у жінок.