Кашель є широко поширеною скаргою, яка зустрічається при безлічі захворювань дихальної системи. Кашель розвивається по різному при трахеїті, бронхіті і пневмонії, тому вкрай важливо розуміти особливості клінічної симптоматики.

Трахеїт є запалення трахеї. Своєчасна діагностика і лікування трахеїту дозволить уникнути поширена патологічного процесу на нижче розташовані структури дихальної системи (бронхи, легені). Для постановки діагнозу важливо оцінити характеристики кашлю, а також провести об'єктивне обстеження.

Особливості кашлю при трахеїті:

• Нападоподібний характер кашлю.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

• Сухий кашель.

• Поява густий слизової мокроти.

• Біль за грудиною на висоті нападу.

• Кашель, що супроводжується субферильной температурою.

Бронхіт також є запальним захворюванням. При ньому уражається слизова оболонка, а також стінка бронхів. Найчастіше бронхіт виникає на тлі гострого респіраторного захворювання.

На початку захворювання кашель сухий. Пацієнти відзначають погіршення симптоматики у нічний час. Кашель надсадний, супроводжується відходженням мокротиння. Мокрота слизова, рідше – слизисто-гнійна. Через 2-3 з моменту виникнення перших ознак бронхіту кашель стає м'якшим.

Важливо відзначити, що крім кашлю, пацієнти відзначають у себе:

• Підвищення температури тіла.

• Риніт, закладеність носа.

• Виражену слабкість.

• Біль в області грудної клітини і м'язах черевного преса.

Пневмонія є небезпечно патологією. Вона супроводжується запаленням легенів. Часто пневмонія розвивається на тлі бактеріальної інфекції. Вона вимагає своєчасної діагностики та лікування.

При пневмонії кашель супроводжується виділенням слизової мокроти. Також у пацієнтів спостерігається озноб, підвищення температури тіла і розвивається підвищена пітливість. При візуальному огляді визначається ціаноз носогубного трикутника.

Нагадаємо, дієтологи розвінчали головний міф про прийомі їжі. Варто з більшою обережністю рекомендувати сніданок.

Як повідомляв Знай. ua, який алкоголь моментально викликає залежність. Виявилося, це не вино і навіть не горілка.

Знай. ua писав, що Доктор Комаровський назвав ідеальний засіб при високій температурі. Знаменитий лікар назвав засіб, який повинен бути в кожному домі.