У народі вважається, що шапку взимку потрібно носити обов'язково, тому що більша частина тепла втрачається через голову і збільшується небезпека замерзнути. Медики пояснили, що причини дещо інші, але носити шапку обов'язково.

При низькій температурі і легковажності на вулиці голова піддається охолодженню і звужуються судини, погіршується кровообіг і з'являється тремтіння в тілі. Голова є своєрідною кришкою судини – вашого тіла. Якщо ви відкриваєте його, починають мерзнути і руки, і ноги, незважаючи на те, що вони відповідально утеплюють.

Шапка захищає не тільки голову, але і вуха від вітру і морозу. Так, без шапки збільшується ймовірність заробити отит. Крім того, збільшується ризик простудних захворювань – риніт, гайморит, ангіна. Це пов'язано також з тим, що під час охолодження знижується імунітет і як наслідок до людині простіше липнуть мікроби, віруси і бактерії.

На сильному морозі в мозок надходить більше крові, ніж зазвичай. Саме тому ви можете відчути в перші хвилини перебування на холоді судомний біль. Вони можуть супроводжувати вас і далі (з-за пошкодження судин), незалежно від місця знаходження.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

А особа може постраждати таким чином: через переохолодження трапляється невралгія трійчастого і лицьового нерва. Внаслідок цієї хвороби є ймовірність, що схопить параліч, і половина обличчя буде перекошена. Тому обов'язково зверніться до лікаря, якщо ви часто відчуваєте сильну стріляючий біль на морозі.

Також на морозі, якщо ходити без шапки, можуть виникнути проблеми з волоссям. І все через звуження судин. Завдяки морозу знижується живлення волосяних цибулин, що веде до зменшення густоти волосся, а також волосся пересушуються і стають тьмяними.

Нагадаємо, як розрізнити небезпечні хвороби по кашлю. Кашель може бути симптомом небезпечного захворювання.

Як повідомляв Знай. ua, як розпізнати перші ознаки дефіциту вітаміну D і чим це загрожує. Вітамін D відіграє важливу роль у функціонуванні всього організму.

Знай. ua писав, що відомий дієтолог назвала найкорисніший колір продуктів. Ці продукти найбільш корисні.