Отже, у вас нежить. Начебто нічого страшного, але постійні соплі можуть дістати кого завгодно. І тому ми намагаємося позбутися від цих симптомів.

Деякі вдаються до настою, сиропів і олії на основі ехінацеї, яка, як вони чули, допомагає від застуди, але наскільки це дійсно так?

Що таке ехінацея?

Пурпурова ехінацея — різновид квіткової рослини, яке зустрічається в Північній Америці. Корінні американці з небувалих часів використовує її пелюстки для лікування зубних болів, кашлю, застуди, болі в горлі і укусів змій, пише Health.

Вважається, що квітка "володіє значним иммуноукрепляющим і протизапальною дією, тому ехінацею використовують в якості рослинної добавки до цих пір.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ехінацея Пурпурова

Допомагає ехінацея від застуди?

Було проведено мало досліджень, які дозволяють припустити, що рослина знижує симптоми застуди. Однак сама по собі ехінацея — це не ліки.

Хоча і позбавлення від докучливих симптомів теж по собі достатній аргумент, щоб побігти в аптеку. Але не варто поспішати.

Деякі дослідження показали лише зменшення тривалості застуди на півдня і невелике незначне зниження вираженості симптомів.

Наскільки безпечна ехінацея

Виробництво харчових добавок регулюється погано, тому ви не можете бути на 100 % впевнені в тому, що таблетці ехінацеї, олії або чаї, немає шкідливих речовин.

Проблема ще в тому, що не існує двох однакових добавок до ехінацеї. Олія, чаї та сиропи на основі ехінацеї можуть містити різні види рослин, різні частини (пелюстки, стебла, листя і т. д.), проводитися різними способами або містити інші інгредієнти.

І все це може вплинути як на ефективність обраної вами добавки, так і на те, наскільки вчені дійсно знають про добавки до ехінацеї в цілому (оскільки кожне дослідження може бути присвячено перевірці тієї чи іншої форми).

Продукція з ехінацеї

Тим не менше, якщо ви хочете спробувати цей метод, більшість добавок здаються цілком безпечними. Деякі люди повідомляють про нудоту або болі в животі при прийомі, і в одному клінічному дослідженні у деяких дітей, які брали сироп від ехінацеї, з'явився висип.

Але більшість людей не мають побічних ефектів. Прийом ехінацеї вважається безпечним навіть у поєднанні з іншими добавками або ліками, призначеними для лікування застуди.

Нагадаємо, все, що потрібно знати про кортикостероїдів.

Крім цього, портал "Знай.uа" написав, що потрібно знати про розацеа.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про нейронах.