Всім відомо, що жінці, яка планує завагітніти, потрібно вживати фолієву кислоту, але це речовина важливо для всіх людей. Про це повідомляє Clutch.

Фолієва кислота, або вітамін В9, є одним з найнеобхідніших вітамінів. Наш організм — точніше, кишкова мікрофлора — може виробляти її самостійно, проте в дуже малих дозах.

В яких випадках потрібно вживати фолієву кислоту:

  • Вагітність. За два-три місяці до початку спроб зачати дитину варто починати приймати фолієву кислоту. Якщо її в організмі буде недостатньо, це сповільнить розвиток плода, ускладнить формування органів і систем органів, збільшить ризик дефектів.
  • Схильність до депресії. Якщо ти часто відчуваєш себе пригніченою і намагаєшся не розплакатися, страждаєш від безсоння або навпаки від підвищеної сонливості, лікар може призначити додаткове вживання фолієвої кислоти.
  • Серцеві захворювання. Часто фолієва кислота стає допоміжним засобом при лікуванні атеросклерозу та інших хвороб серця.
  • Погіршення когнітивних здібностей. Якщо ти відчуваєш, як знижується інтелектуальна активність, погіршується пам'ять, швидкість мислення та подібні ознаки, тобі допоможе фолієва кислота.
  • Профілактика раку молочної залози. Якщо у твоїх близьких родичів був рак молочної залози, і ти до нього генетично схильна, потрібно вживати фолієву кислоту — для зниження ризику захворювання. Також вона допомагає зменшити ризик раку товстої кишки.
  • Мігрень та інші захворювання.

Шпинат — головне джерело фолієвої кислоти.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

До природних джерел фолата відносять:

зелень і овочі - шпинат, брокколі, петрушка, капуста, зелена цибуля, зелений горошок, квасоля, сочевиця, спаржа, соя, буряк, морква, томати, морква;

волоські горіхи;

деякі фрукти (особливо цитрусові, кавун, персики);

зародки пшениці;

борошно грубого помелу і хлібобулочні вироби з цього борошна;

дріжджі;

гречана, вівсяна і рисова крупи, пшоно;

томатний сік;

сухе молоко, вершки, кефір;

насіння соняшника.

Важливо розуміти, що призначити додаткову дозу фолієвої кислоти може тільки лікар з урахуванням твоїх аналізів. Не варто займатися самолікуванням — передозування нічого хорошого організму не принесе, особливо ниркам.

Нагадаємо, вітамін Е – найбільш жіночий вітамін, він необхідний для вагітних, це потужний антиоксидант, його користь для шкіри і волосся безсумнівна.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці вітаміни потрібні навесні.

Також "Знай.uа" писав, дослідники довели, що чорнослив володіє неймовірними властивостями. Крім того, що він підвищує працездатність і цілому тонізує організм, цей сухофрукт здатний уберегти вас від раку товстої кишки.