Якщо вам під силу зробити більше 10 віджимань, то шанси на інфаркт, інсульт і хвороби серця у вас значно менше.

До такого висновку прийшли експерти з Школи громадської охорони здоров'я імені Т. Х. Чань, пише Daily Mail.

Чоловіки середнього віку, які можуть зробити понад 40 віджимань за один прийом, на 96 % рідше страждають від різних захворювань серця в порівнянні з тими, хто ледь витягує десятку.

Десять віджимань та більше покращують здоров'я серця

"Результати нашого дослідження свідчать про те, що віджимання може бути простим і безкоштовним методом оцінки ризику серцево-судинних захворювань практично в будь-якій ситуації", — заявив автор дослідження Джастін Янг (Justin Yang).

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За словами експертів, віджимання виявилися набагато ефективніше бігу в якості засобу профілактики серцевого-судинних захворювань.

У дослідженні взяли участь 104 працівника пожежної бригади старше 18 років з Індіани із середнім віком 39,6 років.

У період з лютого 2000 року по листопад 2007 року на початку і під час періодичних перевірок фізичної підготовки була проведена оцінка їх здатності до віджиманню і переносимості фізичних навантажень. За ними спостерігали протягом 10 років.

Всі, крім одного, відбулися у чоловіків, які виконали 40 або менш віджимань під час базового обстеження.

Віджимання на одній руці

Учасники, які могли віджатися 11 разів помітно знизили ризик виникнення інсульту, інфаркту і інших захворювань серце.

За словами вчених, це перше дослідження, в якому показана зворотна залежність між віджиманням в початковому стані і наступними результатами лікування ССХ в активній чоловічій вибірці.

Нагадаємо, медики перерахували вправи для гіпертоніків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав, дослідники з Лейпцігського університету в Німеччині визначили типи фізичних вправ, які уповільнюють процеси біологічного старіння.