Щоденне вживання невеликої кількості фісташок, кешью і лісових горіхів знижує ризик виникнення серцевого нападу та інсульту на третину.

До такого висновку прийшов гарвардський дієтолог Ганг Лю (Gang Liu) після великого дослідження харчових звичок близько 16 000 добровольців, пише Daily Mail.

Наукова робота показала, що люди, які щодня з'їдають 30 грам горішків, на 34 % рідше вмирають від інфаркту або інсульту.

Найбільш корисними видами горіхів виявилися пекан, макадамія, фісташки, кедрові і лісові горіхи.

Регулярне споживання горіхів також знизило ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Горішки

Справа в тому, що горіхи багаті на різні поживні речовини: ненасичені жирні кислоти, фітохімікати, клітковину, вітаміни, а також кальцій, калій і магній.

Доктор Лю і його колеги опитали 16 217 чоловіків та жінок до і після постановки діагнозу, задаючи їм конкретні питання про споживання арахісу і лісових горіхів протягом декількох років.

Дослідники кажуть, що горіхи покращують контроль рівня цукру в крові, артеріальний тиск, обмін жирів, запалення і функцію стінок кровоносних судин.

Слід зазначити, що арахіс насправді є бобовими, тому що, на відміну від лісових горіхів, вони ростуть під землею. Але навіть невелика кількість будь-якого з цих горіхів дала хороший ефект.

Різні горішки та насіння

Тим не менш лісові горіхи можуть принести більше користі, оскільки містять більше поживних речовин, ніж арахіс.

Отримані результати демонструють, що проста щоденна дієтична звичка їсти мигдаль, волоський горіх і фісташки, може чинити вплив на коронарні захворювання, інфаркт, інсульт і загальну смертність.

Нагадаємо, вчені знайшли горіх, який рятує від депресії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ,вчені з Університету Іллінойсу в черговий раз довели користь середземноморської системи живлення.

Також "Знай.uа" писав, рецепт пасти або суміші академіка Амосова перевірений не одним поколінням, він унікальний тим, що зміцнює імунітет і, як мінімум, додає 10 років життя.