Відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інші - це справжня панацея від усіх хвороб. Передає Clutch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
- правильний рН ротової порожнини;
- профілактику карієсу і пародонтиту;
- виділення слини з протеазами і найважливішою амілазою, а також білків, багатих на пролін і гистатинами, які захищають нас від кандидозу ротової порожнини, дії умовно-патогенних стрептококів, впливу чаю і кави на зубну емаль;
- регулюємо відчуття ситості і голоду, що допомагає схуднути;
- жування відмінно допомагає заспокоїти нервову систему, тому якщо сильно переживаєте - жуйте;
- зелень — це життя без онкології, запалення, синдрому "leaky gut", зайвої ваги, цукрового діабету і підвищеного тиску, це життя без подагри, задишки і поганого зору;
Толстікова радить цікавий рецепт, який допоможе зробити зелень менш "прісною". Змішайте в бландері пучок петрушки з кропом, додайте коріандр, пажитник, куркуму і 1 чайну ложку оливкової олії. Соус, який у вас вийде, можна використовуватися до чого завгодно.
Раніше повідомлялося, сік з журавлини зменшує болючі симптоми артриту у жінок.
Невелике дослідження Університету Лондрині показало, що щоденне вживання півлітра низькокалорійного журавлинного соку може виявитися діючим засобом від хворих суглобів, пише Daily Mail.
У жінок, які вживали сік ягід протягом трьох місяців, спостерігалося зниження рівня антитіл, які вражають імунну систему і пошкоджують суглоби.
Як пояснили вчені, антиоксиданти, що містяться в журавлині, допомагають запобігти деяким з імунних реакцій, які викликають біль і ломоту суглобів у людей з ревматоїдним артритом.
Нагадаємо, ми писали про вітамін, який позбавить від депресій і головних болів назавжди.
Раніше Знай.uа повідомляв, дієтолог розповіла про наслідки надмірного вживання клітковини.
Також Знай.uа писав, вчені довели користь куркуми під час вагітності.