Відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інші - це справжня панацея від усіх хвороб. Передає Clutch.

Якщо ми жуємо зелень, ми отримуємо:
  • правильний рН ротової порожнини;
  • профілактику карієсу і пародонтиту;
  • виділення слини з протеазами і найважливішою амілазою, а також білків, багатих на пролін і гистатинами, які захищають нас від кандидозу ротової порожнини, дії умовно-патогенних стрептококів, впливу чаю і кави на зубну емаль;
  • регулюємо відчуття ситості і голоду, що допомагає схуднути;
  • жування відмінно допомагає заспокоїти нервову систему, тому якщо сильно переживаєте - жуйте;
  • зелень — це життя без онкології, запалення, синдрому "leaky gut", зайвої ваги, цукрового діабету і підвищеного тиску, це життя без подагри, задишки і поганого зору;

Толстікова радить цікавий рецепт, який допоможе зробити зелень менш "прісною". Змішайте в бландері пучок петрушки з кропом, додайте коріандр, пажитник, куркуму і 1 чайну ложку оливкової олії. Соус, який у вас вийде, можна використовуватися до чого завгодно.

Раніше повідомлялося, сік з журавлини зменшує болючі симптоми артриту у жінок.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Невелике дослідження Університету Лондрині показало, що щоденне вживання півлітра низькокалорійного журавлинного соку може виявитися діючим засобом від хворих суглобів, пише Daily Mail.

У жінок, які вживали сік ягід протягом трьох місяців, спостерігалося зниження рівня антитіл, які вражають імунну систему і пошкоджують суглоби.

Як пояснили вчені, антиоксиданти, що містяться в журавлині, допомагають запобігти деяким з імунних реакцій, які викликають біль і ломоту суглобів у людей з ревматоїдним артритом.

Нагадаємо, ми писали про вітамін, який позбавить від депресій і головних болів назавжди.

Раніше Знай.uа повідомляв, дієтолог розповіла про наслідки надмірного вживання клітковини.

Також Знай.uа писав, вчені довели користь куркуми під час вагітності.