Нещодавно в США Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів заявило про те, що переливання плазми молодої крові може бути небезпечним. Плазму молодої крові переливають для лікування розсіяного склерозу, хвороби Паркінсона, Альцгеймера, також нею лікують посттравматичний стресовий розлад. Про це повідомляють у Science Alert.

На сьогодні немає жодних доказів щодо клінічного ефекту від переливання плазми молодої крові пацієнтам, проте відомо про ризики, пов'язані з використаням будь-яких продуктів на основі плазми.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів у майбутньому хочуть приймати міри щодо компаній, які користуються довірою пацієнтів і ставлять їхнє здоров'я під сумнів. Від переливання плазми молодої крові можуть бути алергічні реакції, проблеми з диханням чи збої в роботі серцево-судинної системи, а також підвищується ризик виникнення інфекцій.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Плазма містить у собі різні білки, разом із тими, які допомагають крові згортатися.

Раніше ми писали, що люди, які курять більше пачки сигарет на день, ризикують назавжди зіпсувати собі колірний зір.

До такого висновку прийшли дослідники з Ратгерського університету після обстеження 134 добровольців, пише Science Daily.

У рамках дослідження вчені вивчили показники здоров'я 71 здорової людини, які курили менше 15 сигарет щодня і 63 людини, які курили більше 20 сигарет в день.

Нагадаємо, що сік з журавлини зменшує болючі симптоми артриту у жінок. Невеличке дослідження показало, що у жінок, які вживали сік ягід протягом трьох місяців, спостерігалося зниження рівня антитіл, які вражають імунну систему і пошкоджують суглоби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", чоловіки середнього віку, які можуть зробити понад 40 віджимань за один прийом, на 96 % рідше страждають від різних захворювань серця в порівнянні з тими, хто ледь витягує десятку.

Також "Знай.uа" писав: якщо вживати деякі лікарські препарати регулярно, можна заробити інсульт або серцевий напад.