Дослідники з Валенсійського політехнічного університету розробили новий тест на алергію до антибіотиків.

Недорога і високочутлива система дозволяє встановити наявність непереносимісті компонентів лікарських препаратів всього за годину. Для цього потрібно лише крапля крові, пише Medical Xpress.

В даний час алергію на антибіотики виявляють за допомогою серії аналізів шкіри in vivo. Хоча методи in vitro існують, вони не є достатньо чутливими і можуть привести до неточного діагнозу. Крім того, аналізується лише невелика кількість алергенів, а тести займають багато часу і мають високу ціну.

Що таке алергія

Інноваційний пристрій, розроблений командою універсітетских вчених, складається з диска, в який впорскуються аналізовані зразки. Спеціальне програмне забезпечення обробляє отримані зразки та надає результати медичним фахівцям.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Прототип дозволяє виявити до 10 типів алергії на ключові антибіотики, включаючи амоксицилін, пеніцилін і клавуланову кислоту, за допомогою одного зразка. Також пристрій може одночасно аналізувати до шести зразків.

"Аналіз дуже простий. Як тільки зразок завантажується на диск, він поміщається в привід. Взаємодія між зразком і реактивами дозволяє лікарям діагностувати алергічну реакцію пацієнта. Менше ніж за годину", — затверджує Анхель Макейра, дослідник з Інституту молекулярних досліджень і технологічного розвитку.

Антибіотики

Алерголог Валенсійської лікарні і учасник досліджень Італ Ібаньєс вважає, що це пристрій полегшить і здешевить діагностику алергії на антибіотики, а також зменшить незручності і ризики для пацієнтів.

Нагадаємо, трансплантація кишкових мікробів виявилася ефективним засобом проти алергії на коров'яче молоко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в період з 1997 по 2011 рік кількість дітей, які страждають від харчової алергії, зросла на 50 % у всьому світі і продовжує зростати.

Також "Знай.uа" писав, чи існує алергія на цукор.