Вчені визначили гени, які призводять до розвитку безсоння, а також збільшують ризик виникнення ішемічної хвороби коронарних артерій.

Дослідження, які провела команда експертів з Массачусетської лікарні та Університета Ексетера, врахувало генетичні дані 450 000 осіб, пише Daily Mail.

У підсумку генетики виявило 57 локусів в нашій ДНК, які підвищують ризик виникнення безсоння.

Виявлені ділянки ДНК включали гени, які беруть участь у повсюдному опосередкованому протеолізі — розщепленні основного регуляторного білка.

Причини безсоння і способи боротьби

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також виявилося, що гени не тільки не дають нам заснути, але і майже вдвічі збільшують ризик ішемічної хвороби серця, яка може призвести до стенокардії або навіть серцевої недостатності.

У рамках дослідження генетики проаналізували дані учасників дослідження Біобанку Великобританії. З них 29 % скаржилися на регулярне безсоння.

Слід зазначити, що досліджуваний тип безсоння не був спровокований кофеїном, депресією або недавнім стресом.

Виявлені ділянки ДНК можуть стати потенційними терапевтичними цілями для лікування безсоння, і 16 з них містять відомі цілі, пов'язані з ліками.

Крім того, нові причинно-наслідкові зв'язки вказують на потенційну корисність терапії безсоння в якості можливого лікування ішемічної хвороби і депресії коронарних артерій.

Симптоми дитячої безсоння

"Ми сподіваємося, що більш глибоке розуміння процесів, що лежать в основі безсоння, прокладе шлях до більш якісного та персоналізованому лікування", — сказав доктор Майкл Відон, співробітник коледжу медицини, сестринської справи та суміжних медичних професій компанії Exeter.

Нагадаємо, дослідники з Нідерландського інституту неврології класифікували п'ять типів безсоння.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідник в області сну Пол Келлі (Paul Kelley) пропонує перенести початок робочого дня на 10 ранку.

Також "Знай.uа" писав, що ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.