Після прийняття їжі завжди хочеться прилягти і відпочити, але робити це не рекомендується.

До речі, існує великий список того, чого не можна робити після їжі, щоб бути здоровим і не набирати вагу. Напевно хтось вам вже казав, що після їжі можна пити воду. Так? І вони були абсолютно праві. Цікаво чому?

Їсти фрукти

Фрукти, з'їдені після основного прийому їжі, стикаються з нею і починають бродити і закисати. Це порушує травлення. Дієтологи рекомендують їсти фрукти за 1 годину до їжі або через 2 години після.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Пити

Воду не рекомендується пити під час їжі і після. А все тому, що вона розчиняє шлунковий сік і, покидаючи шлунок раніше, ніж їжа, забирає з собою ферменти, необхідні для її перетравлення. В ідеалі пийте воду за 40 хвилин до їжі.

Душ і ванна

Ще одне "не можна" - це гарячий душ. Взагалі краще всього приймати його через годину після їжі, так як він посилює кровотік до рук і ніг. При цьому приплив крові до шлунку зменшується. Травлення сповільнюється, з'являються болі в шлунку.

Спати

Після їжі так і хочеться подрімати, але робити це не варто. По-перше, сон буде тривожним, так як в цей час ваш шлунок буде інтенсивно працювати. По-друге, вчені з медичної школи університету Яніни провели дослідження, в ході якого з'ясувалося, що люди, які не лягали спати після їжі, мали менший ризик виникнення інсульту.

Куріння

Палити медики не рекомендують взагалі, але раз ви вже не можете позбутися від цієї згубної звички, то хоча б не робіть це після їжі. Куріння зменшує кількість кисню в крові, що призводить до спазму кровоносних судин. Таким чином, порушується робота травного тракту, що тягне за собою збої у всьому організмі. Куріння після їжі частіше викликає болі в черевній порожнині, а не їжа, як думають деякі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інші - це справжня панацея від усіх хвороб.

Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.