Ні для кого не секрет, що основна причина появи зайвої ваги – переїдання.

Переїдання — серйозний розлад харчової поведінки, яке може привести до сильного ожиріння. Повідомляє Clutch.

Ми розповімо про перші ознаки переїдання, помітивши які варто негайно звернутися до відповідного фахівця, щоб не допустити ускладнень і знайти ефективне рішення цієї проблеми.

Фахівці назвали сім ознак переїдання:

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще
  • Швидке поглинання їжі. Можеш за один присід спожити велику порцію їжі? Це явна ознака схильності до переїдання.
  • Втрата контролю над собою. Ти впевнено налаштувалася на дієту, але внутрішній голос так і кличе тебе до холодильника, а ти не в змозі відмовити йому? Це теж говорить про проблему.
  • Почуття провини. Якщо після вживання великої порції їжі відчуваєш провину — значить прийшов час задуматися над своїми харчовими звичками.
  • Звичка усувати стрес великою кількістю їжі.
  • Невиправдані перекуси. Тобі постійно треба щось жувати, і навіть не важливо, що це: невелике яблуко, бутерброд або солодкий пончик.
  • Їж крадькома. Ти соромишся своєї надмірної любові до їжі, тому під час позапланових перекусів частенько ховаєшся від рідних, щоб вони не помітили твоєї проблеми.
  • Зростаюча вага. Помітила, що цифри на твоїх вагах неухильно ростуть вгору? Значить прийшов час переглянути свої харчові звички.

Але що робити, якщо рука сама тягне в рот черговий шматок, якщо за основний порцією завжди слідує добавка, якщо печалі і радості "заїдаються" черговим десертом або чіпсами?

Для початку чесно зізнайтеся собі, скільки ви їсте. Для цього достатньо три дні записувати все, що ви з'їли й випили. Швидше за все, ви дізнаєтеся про себе багато нового.

Поступово скорочуйте порції, поки не дійдете до рекомендованих дієтологом. Знайдіть час для двох правильних перекусів між сніданком, обідом і вечерею – при пятиразовом харчуванні ви не встигаєте "по-звірячому" зголодніти до наступного прийому їжі, так що з'їсте набагато менше.

Нагадаємо, дослідники довели, що чорнослив володіє неймовірними властивостями. Крім того, що він підвищує працездатність і в цілому тонізує організм, цей сухофрукт здатний уберегти вас від раку товстої кишки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інша зелень - це справжня панацея від усіх хвороб.

Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.