Дивний медичний випадок діагностували у місті Батон-Руж штату Луїзіана, США. Жінці 56 років поставили діагноз тимчасова глобальна амнезія після сильного головного болю. Через нього жінка забула останні 38 років свого життя.

Кім Деникола в жовтні 2018 року зателефонувала своєму чоловікові і поскаржилася на сильний головний біль і розмитий зір. Чоловік порадив їй звернутися у відділення невідкладної медичної допомоги, однак туди жінка так і не змогла дійти.

Кім без свідомості виявили її друзі на церковній паркувці, саме вони і доставили її в лікарню. Жінка лише згадала, як прокинулася в лікарні і медсестра задавала їй дивні питання.

"Вона запитала:" Ти знаєш, який зараз рік?" Я відповіла: "Так, 1980 рік". І вона сказала: "Чи можете ви сказати мені, хто президент?" Я й кажу: "Так, Рональд Рейган". І вона завмерла", - згадує Кім.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Кім згадує, що гірше стало, коли в кімнату зайшов незнайомець і схопив її за руку, у нього виступили сльози на очах і дівчина зрозуміла, що щось не так. Цим чоловіком виявився її чоловік, з яким вони були у шлюбі на той момент 17 років, але вона не пам'ятала його.

Останнім спогадом дівчини було її 18-річчя в 1980 році. Всі з цього моменту, її шлюб, народження двох дітей, всі останні 38 років її життя, було повністю стерто з пам'яті.

Після цього Кім пройшла кілька медичних оглядів і сканувань мозку, проте лікарі не змогли визначити, що послужило причиною такої серйозної втрати пам'яті. Діагнозом їй поставили дуже рідкісне захворювання: минуща глобальна амнезія, але навіть в цьому випадку її випадок унікальний із-за того, що вона забула цілих 38 років.

Зазвичай раптова втрата пам'яті носить тимчасовий характер, але у Кім цей стан триває вже 5 місяців. Зараз жінка знову відкриває для себе все, що забула ща останні 38 років. У тому числі вона вивчає комп'ютери, смартфони і телевізори з плоским екраном.

"Якщо спогади не повернуться, я зможу створити нові", - сміливо дивиться в майбутнє жінка.

Нагадаємо, коли поради більше відпочивати і розслаблятися не допомагають, 5 ефективних способів зняття стресу. Спробуйте боротися зі стресом менш традиційними способами.

Як повідомляв Знай. ua, справитися з сонливістю і зберігати бадьорість. Сонливість протягом дня може бути наслідком не тільки недосипання і втоми.

Знай. ua писав, що можна є кісточку з авокадо, наскільки корисна. Вчені протестували цілющі властивості найбільшою у світі кісточки.