Діти, які проводять дуже багато часу за гаджетами, можуть отримати переломи стегон у віці 40-50 років. Про це заявила експерт по віковому здоров'ю, професор Доун Скелтон, передає The Daily Mail.

За її словами, зараз молоде покоління дуже мало займається спортом, веде сидячий спосіб життя і проводить години перед екранами смартфонів. В результаті їх кістки не отримують достатнього навантаження в період до настання статевого дозрівання, щоб повноцінно розвиватися і ставати сильнішими.

Професор Скелтон зазначила, що після 15 років розвиток і ріст кісток значно сповільнюється. При цьому сидячий спосіб життя робить їх ще слабкіше.

"Якщо ви не створили надійну базу для зростання кісток, вони почнуть старіти набагато раніше, а будь-яке падіння може призвести до перелому стегна", - розповіла фахівець.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також вона додала, що сьогодні ця проблема прихована, актуальною вона буде, коли сучасне покоління дітей виросте. Адже саме їм загрожують переломи стегнових кісток не у 70-80 років, а вже в 40-50.

Скелтон просить батьків нагадувати дітям про необхідність перерв під час сидіння за екраном кожну годину, а також спонукати їх бути активними і займатися спортом.

Нагадаємо, група американських вчених заявила, що відеоігри негативно впливають на мозкову активність дітей. Експериментували з цим фахівці співробітники національних інститутів охорони здоров'я Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляв портал Знай.uа, лікар-педіатр Євген Комаровський пояснив, як правильно вводити перший прикорм дітям, щоб не спровокувати проблеми з травленням. За словами фахівця, здорова маленька дитина не обов'язково ходить "по-великому" щодня. Він упевнений, що це всього лише страхи дорослих.

Також портал Знай.uа писав, що доктор Комаровський розповів, як вирішити поширену проблему, з якою стикаються чи не всі батьки. Мова йде про сон, а точніше про відсутність сну в дітей у нічний час.