Домашні вихованці можуть уберегти дитину від астми і сінної лихоманки.

Дослідники з Гетеборзького університету вважають, що тварини у будинку знижують шанси виникнення алергічних захворювань на 20 %, повідомляє Daily Mail.

І чим більше різноманітних звірів в будинку, тим більше ймовірність, що діти будуть здоровішими.

Вчені стверджують, що малюки, які ростуть поруч з худобою на фермах, також демонструють тенденцію до зниження ризику виникнення алергічних станів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вважається, що мікроби, виявлені на тваринах, зміцнюють імунну систему дитини.

До такого висновку дослідники прийшли після того, як вивчили показники здоров'я понад 1200 дітей у віці від семи до дев'яти років. Вчені записали, скільки домашніх тварин жили з ними в перший рік життя і була у них астма, екзема, сінна лихоманка.

Результати показують, що ризик виникнення цих захворювань у дітей, що не мають домашніх тварин, на 49 % вище, що дозволяє припустити, що тварини в будинку можуть захистити їх.

Дослідники вивчили медичні картки дітей або опитали батьків про те, страждали вони коли-небудь від сінної лихоманки, астми або екземи.

Вони також відзначили, з якою кількістю кішок і собак молоді люди жили в перший рік свого життя.

Так йдуть справи з дітьми, які пройшли клінічне тестування на наявність захворювань, і з дітьми, батьки яких повідомили про наявність таких захворювань.

Отримані дані підтверджують "гігієнічну гіпотезу" про те, що імунна система повинна піддаватися впливу бактерій, щоб "навчитися" ігнорувати нешкідливі речі (пилок і арахіс), перешкоджаючи розвитку алергічних реакцій і захворювань.

Нагадаємо, собаки і сільськогосподарські тварини можуть надавати сприятливий ефект на здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.