Американські вчені розробили сережки, містять протизаплідні препарати.

Дослідники з Технологічного інституту штату Джорджія в США винайшли новий спосіб прийом ліків, які найчастіше приймають у таблетках, пише Daily Mail.

Винахідники вважають, що їх методика спростить прийом контрацептивних препаратів. Фахівці опублікували фотографії прототипів сережок, які ще належить протестувати на людях.

Протизаплідна серьга

Оскільки надягання прикрас часто є щоденним ритуалом у повсякденному житті жінки, ця техніка може сприяти дотриманню режиму прийому ліків.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Хоча протизаплідні таблетки при ідеальному застосуванні ефективні на 99 %, їх ефективність знижується до 91 % або нижче в результаті неправильного прийому.

Сережки, які ще не були випробувані на людях, засновані на тій же технології, що і протизаплідні пластирі, і виділяють гормони таким чином, що дозволяють шкірі вбирати їх.

Протизаплідна серьга

Дослідники припустили, що їх винахід підійде для країн, де доступ до інших протизаплідних засобів (спіраль або ін'єкції) обмежений.

На їх думку, цю технологію можна було б адаптувати для використання на годиннику, кільцях або кольє.

У випробуваннях на мишах учені використовували гормон левоноргестрел. Він успішно просочувався через шкіру в кількості, достатній для використання як протизаплідний засіб.

Дослідники сказали, що ще однією перевагою пластирів було те, що вони могли бути прикріплені до будь-яких сережек.

Інші способи використання протизаплідного пластиру

"Перевага включення контрацептивного гормону в універсальну сережку полягає в тому, що вона може бути з'єднана з багатьма різними сережками", — пояснив автор дослідження Марк Праусниц (Mark Prausnitz).

Нагадаємо, китайські фахівці працюють над створенням нового мужского методу контрацепції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нідерландські дослідники встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що постійний стрес на роботі зменшує вірогідність завагітніти у жінок на 25 %.