На цьому тижні компанія Digital Wellness випустила нове додаток під назвою DNA Diet Plan.

Як пише Health, план здається простим: користувач реєструється онлайн і завантажує свої дані або з AncestryDNA, або з 23andMe — двох популярних сервісів, що надають людям докладні генетичні профілі.

Потім DNA Diet Plan аналізує результати тестів і миттєво підказує, що потрібно зробити, щоб схуднути, грунтуючись на даних ДНК.

ДНК

За словами творців, програма розглядає понад 100 аспектів ДНК клієнта, а потім переробляє їх до 20 порад по дієті для кожної людини.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Користувач отримує індивідуальні плани живлення, списки продуктів, рецепти і навіть вправи. Додаток програми містить інструмент, що дозволяє користувачам сканувати штрих-коди продуктів харчування в магазині і бачити, що про них йдеться у DNA Diet Plan. У плані також враховані гени, пов'язані з безпечним вживанням алкоголю.

ДНК

Але що думають дієтологи про такі додатки?

Більшість вважає, що універсальний підхід до дієти неправильний. Персоналізація певною мірою необхідна. Фахівці рекомендують у першу чергу звертатися до дипломованим дієтологам.

[quote author=""] У

Тому, хоча ідея про те, щоб відразу ж дізнатися, що купити в продуктовому магазині після того, як програма проаналізує ваші гени, звучить непогано, можливо, краще проконсультуватися з фахівцем, перш ніж вносити радикальні зміни в раціон харчування.

ДНК

Нагадаємо, вчені з Університету Іллінойсу в черговий раз довели користь середземноморської дієти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав, що середземноморська дієта володіє лікувальними властивостями і може служити в якості профілактики онкологічних захворювань.