З'єднання, що містяться в шишках хмелю, перешкоджають зростанню ракових клітин.

До такого висновку прийшли дослідники з Орегонського державного університету після обстеження двох важливих компонентів, що входять до складу Humulus Lupus, пише International Journal of Molecular Sciences.

На відміну від ксантохумола (головного з'єднання), похідні з 'єднання не метаболізуються в фітоестрогени.

Шишка хмелю

Фітоестрогени — це хімічні речовини рослинного походження, аналогічні жіночим статевим гормонам, які допомагають деякими типами пухлин рости і можуть викликати інші проблеми зі здоров'ям.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Дослідження вперше показало, що похідні володіють такою ж ефективністю боротьби з раком, як і сам ксантохумол при раку печінки і товстої кишки. Це означає, що два неестрогених похідних є привабливими альтернативами для тестування в майбутніх доклінічних дослідженнях.

Те, що ксантохумол блокує ріст клітин в різних лініях ракових клітин, вчені виявили ще 20 років тому.

Шишки хмелю

"Але потенційна проблема з ксантохумолом полягає в тому, що ферменти печінки і кишкової мікробіоти перетворюють її в 8-пренилнарингенин (8-PN) — найпотужніший відомий фітоестроген", — пояснив відповідний автор дослідження і професор біохімії і біофізики Орегонського державного університету Адріан Гомбарт.

"Безпечні" похідні, які можуть пригнічувати рст ракових клітин і не шкодити організму — DXN (дигідроксантохумоль) і TXN (тетрагідроксантохумоль).

Нове дослідження продемонструвало їх здатність блокувати розвиток онкології і пригнічувати кілька видів клітин раку печінки і два види клітин раку товстої кишки.

Шишки хмелю

Проте дослідники наполягають на проведенні більш великого дослідження, щоб встановити цілющі властивості цих компонентів.

Нагадаємо, дієта з високим вмістом цільнозернових продуктів, висівок і злакових волокон знижує риск виникнення раку печінки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", поганий сон позначається на роботі травної системи в організмі людини.

Також "Знай.uа" писав все, що потрібно знати про рак печінки