Польські вчені запропонували спосіб, як зробити сніданок шанувальників каші ще здоровіше.

У своїй статті для журналу Open Chemistry, дослідники запропонували додавати ягоди чорноплідної горобини в сніданки, щоб зробити їх не тільки ситніше, але й корисніше.

Справа в тому, що натуральні джерела рослинної їжі, багаті антиоксидантами, можуть допомогти захистити організм від хвороб, а також підвищити фізичну і розумову працездатність.

Ягоди чорноплідної горобини

Тому дослідники по всьому світу розробляють функціональні продукти харчування, такі як закуски, крупи для сніданку і каші, корисні для здоров'я, які виходять за рамки звичайного харчування.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Польські вчені обрали предметом свого дослідження ягоди аронії або чорноплідної горобини.

Крім високої концентрації антиоксидантів, ягоди горобини багаті на вітаміни і флавоноїди, а також володіють постачання живильними властивостями.

Ягоди чорноплідної горобини

Слід зазначити, що антиоксидантна здатність інших ягід помітно знижується при нагріванні або окисленні під час приготування. Вчені з Польщі виявили, що ягода аронії стійка до впливу тепла в процесі приготування кукурудзяної каші.

Дослідники вивчили процес приготування каші з кукурудзяного борошна з різною кількістю ягід горобини. Їх дослідження також показали, що вміст антиоксидантів і флавоноїдів в зразках каші не погіршується в процесі виробництва, незважаючи на використовувані високі температури.

"У зв'язку з високим вмістом антиоксидантів в ягоді аронії та їх стійкістю до високих температур в процесі переробки, дослідження показує, наскільки функціональні ці ягоди при приготуванні каш", — стверджує автор дослідження Ганна Онищук.

Каша з ягодами

Нагадаємо, медики закликають виробників ополіскувачів для порожнини рота і зубних паст почати використовувати чорницю при виробництві своєї продукції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", щоденне вживання чашки чаю або жмені ягід захищає від серцевих захворювань.

Також "Знай.uа" писав, що дієтологи виявили небезпечні речовини в популярних кашах.