Варикоз – одне з найпоширених захворювань. Від нього страждають як жінки, так і чоловіки, до того ж хвороба вже дісталась і до молодого покоління. Як позбутися цієї проблеми?

Як виникає ця недуга?

У венах є клапани. Вони немов кришечки: коли кров проходить по венах, клапани "закриваються" і не пропускають її назад. Якщо клапани погано функціонують, кров накопичується і вени збільшуються в розмірі. Це і є варикозне захворювання.

варикоз

Іноді найпростіші рецепти з доступних і дешевих компонентів надають лікувальну діють на рівні дорогих брендових фармацевтичних препаратів.

Втім, відвідати лікаря та проконсультуватися зайвим не буде, іноді потрібна кваліфікована допомога та навіть операція.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Але якщо все не так страшно, чому не спробувати використовувати народні методи, які допомогали нашим бабусям та прабабусям.

В мережі поділились таким "народним" рецептом від варикозу.

Користувачка розповіла, як вилікувала ноги від варикозу

" У мене був варикоз і останнім часом навіть виразки на ногах, темні плями. Хірурги сказали робити операцію, інакше ...", - написала вона. Жінка вирішила скористатись "бабусиним" рецептом мазі, яка виявилась просто чудодійною.

Як приготувати мазь?

Для чудодійної мазі потрібні такі інгредієнти:

свиняче пряжене сало,

сік алое,

мед,

мазь Вишневського та іхтіолова,

господарське рідке мило,

сік ріпчастої цибулі

Для приготування беремо по одній столовій ложці всіх компонентів перемішати та нагріти в каструлі. Головне не доводити до кипіння.

Потім потрібно суміш остудити та нанести на проблемні зони. Ноги слід обернути тканиною та не туго забинтувати.

здорові ноги

"З цією пов'язкою ходила весь день і залишила на ніч. Потім наклала нову пов'язку зі свіжою порцією мазі", - говорить жінка.

Повторювати слід доки не закінчиться мазь.

Нагадаємо, лікар Комаровський назвав популярні ліки справжньою отрутою.

Як повідомляв портал Знай.ua, медики розповіли, чому не можна вживати першу зелень, придбану на ринку.

Також Знай.ua писав про те, що вчені розповіли всю правду про терміни придатності ліків та що буде після їх закінчення.