З рідкісним феноменом зіткнулися тайванські лікарі після огляду ока одного з пацієнтів.

Як повідомляє Live Science, 48-річний чоловік потрапив в клініку після того, як травмував ліве око амортизуючим тросом.

В результаті травми око чоловіка стало схоже на мутний акваріум з піщаним дном.

Око потерпілого

Постраждалий розповів лікарям, що він поранився, коли спробував закріпити продукти до мотоциклу за допомогою троса, який порвався і потрапив йому прямо в око.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Чоловік скаржився на болі, розмитість зору і диплопію (подвійний зір) в ураженому оці.

Обстеження показало, що у чоловіка були синці на лівому столітті, спотворена зіниця та деформована райдужна оболонка ока. Лікарі поставили діагноз "травматичний ірідодіаліз".

Амортизуючий трос, яким чоловік пошкодив собі око

Цей вид пошкодження очей, що виникає при тупий травмі райдужної оболонки.

"Око — це неймовірно складна і крихка структура. Коли щось травмує передню частину ока, райдужка може "від'єднатися", тобто відірватися від... внутрішньої стінки ока, що призводить до ірідодіалізу", — пояснив доктор Ендрю Івач.

Такі пошкодження можуть привести до серйозних проблем: кровотеча очей, пошкодження кришталика або відшарування сітківки.

На щастя, чоловікові дуже пощастило, однак тепер йому доведеться регулярно відвідувати лікарів, щоб травма не призвела до повної втрати зору.

Як пояснили лікарі, чоловікові провели операцію під назвою "ірідопластика", щоб спробувати перемістити радужку. Після цього лікарям вдалося відновити форму зіниці і поліпшити зір.

Око потерпілого

Нагадаємо, тайванські лікарі ледь не втратили дар мови, коли оглянули повіки 29-річної дівчини, яка прийшла в лікарню з скаргами на сильний біль у очах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також портал "Знай.uа" писав, чи можна заразитися грип від улюбленого вихованця.