У разі раку грудей щоденне вживання жмені волоських горіхів здатне значно змінити експресію генів і уповільнити розвиток пухлинного процесу

Вчені з Університету Маршалла (США) проводили випробування на мишах, в ході яких була виявлена здатність волоських горіхів пригнічувати ріст пухлин молочної залози і гальмувати розвиток раку грудей. Результати їх дослідження опублікував журнал Nutrition Research, пише Newsyou.

Керівник проекту доктор Елейн Хардман розповіла про вплив горіха:

"Споживання волоського горіха може виступати в якості фактора, здатного пригнічувати ріст і розвиток раку молочної залози. Ми встановили, що поїдання 57 грамів волоських горіхів в день протягом приблизно двох тижнів здатне значно змінити експресію генів при діагностованому раку грудей".

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Після успішних дослідів з мишами вчені запросили для випробувань жінок з діагностованим раком грудей. В одному з них жінок з пухлинами молочної залози випадковим чином розділили на дві групи — ті, які вживали волоські горіхи і ті, які не вживали. Їсти горіхи жінки почали після проведення біопсії і вживали їх протягом двох тижнів в кількості 57 грамів в день.

Через два тижні в групі жінок, які вживали волоські горіхи аналіз виявив в організмі процеси апоптозу (клітинної загибелі) і адгезії (здатність клітин з'єднуватися) ракових клітин, а також відключення сигнальних шляхів, які сприяють міграції пухлинних клітин в тілі.

Дослідники прийшли до висновку, що вживання волоських горіхів "може пригнічувати ріст і виживання раку молочної залози, знижувати ризик виникнення раку грудей, так і ймовірність його рецидиву". У той же час вчені відзначають, що для остаточного вердикту необхідно проведення більш масштабного дослідження.

Нагадаємо, українцям розповіли, що насправді в наших пляшках з питною водою.

Як повідомляв портал Знай.uа, жінка, яка скинула 40 кілограмів, розповіла як схуднути без спорту.

Також Знай.uа писав про те, що українським школарам готують "їстівний сюрприз".