Перець чилі виявився ефективним засобом проти онкологічних захворювань.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Маршалла (Західна Вірджинія) після того, як вивчили вплив речовини, що міститься в гострому перці, на трьох типах ракових клітин у лабораторних умовах, пише Daily Mail.

Тести показали, що капсаїцин — з'єднання, що надає гостроту перцю чилі, може уповільнити розповсюдження ракових клітин.

Перець чилі

Команда вчених виявила, що препарат зупинив перший етап метастаз при раку легенів. Також тести на мишах показали, що у тварин, які вживали капсаїцин, в легенях спостерігались помітно менші ділянки агресивних ракових клітин.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Подальші випробування показали, що капсаїцин придушував метастази раку легенів, блокуючи білок, який відіграє певну роль у зростанні клітин, званий Src.

"Наше дослідження показує, що натуральний капсаїцин з перцю чилі може представляти собою нову терапію для боротьби з метастазами у хворих на рак легень", — заявив автор дослідження Джеймі Фрідман.

Дослідники сподіваються, що одного разу капсаїцин може бути використаний в поєднанні з іншими химиотерапевтами для лікування різних видів раку легенів.

Перець чилі

Проте клінічне застосування капсаїцину потребує знайти засіб від його неприємних побічних ефектів: подразнення шлунково-кишкового тракту, спазмів шлунку і відчуття печіння.

Слід зазначити, дослідники не вперше виявили, що капсаїцин володіє протираковими властивостями.

Це з'єднання запускає клітинний рецептор TRPV1, який контролює, які речовини можуть харчуватися раковими клітинами.

Інші експерименти показали, що сімейство сполук, до яких належить капсаїцин, може вбивати ракові клітини, атакуючи їх енергетичні запаси — мітохондрії.

Однак експерти неодноразово попереджали, що навряд чи просте вживання в їжу великої кількості спецій допоможе в боротьбі з будь-якою формою раку.

Перець чилі

Нагадаємо, з'єднання, містяться в шишках хмелю, перешкоджають зростанню ракових клітин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", як поганий сон позначається на роботі травної системи в організмі людини.

Також "Знай.uа" писав, що дієта з високим вмістом цільнозернових продуктів, висівок і злакових волокон знижує риск виникнення раку печінки.