Вчені з Альбертського університету, Канада провели масштабні дослідження в результаті чого з'ясували, що на стан мозку і когнітивне здоров'я у старшому віці надають значний вплив освіченість людей, а також їх повсякденна діяльність.

Фахівці встановили основні фактори здатні стримати старіння мозку і розвиток хвороби Альцгеймера у віці старше 55 років. Передає Хвиля.

Серед цілого ряду факторів, визначених як механізми, що стримують старіння мозку, вченими в першу чергу виділяються соціальна активність і частота серцевих скорочень.

За словами канадських дослідників, у людей, при чому найчастіше у жінок, освічених і залучених в соціальну активність, центральна нервова система старіє набагато повільніше.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Більш того, вчені визначили, що старіння мозку після 55 років пригальмовується завдяки постійній розумовій роботі. У тих людей, які виявляють схильність до оволодіння новими знаннями та навичками, вчать мови, оволодівають комп'ютерною грамотністю, неврологічне старіння відбувається в більш повільному темпі, стверджують вчені з Канади.

Також експертами були визначені інші вагомі у своєму впливі на фактори старіння мозку.

"У людей у віці 55-75 років хороша пам'ять виявилася пов'язана з низькою частотою серцевих скорочень, здібностей до самообслуговування і наявністю супутників життя. У людей старше 75 років з хорошим неврологічним здоров'ям спостерігалися швидка хода і рідкісна схильність до депресії", повідомили автори проекту.

Вчені запевняють, що низька розумова активність і відсутність інтересу до всього нового, висока частота серцевих скорочень, відсутність соціальної діяльності і втрата схильності до догляду за собою були визначені як фактори, що сприяють погіршенню якості пам'яті і старінню мозку.

Нагадаємо, скільки часу потрібно мозку для відновлення після вечірки. Вчені вивчили фізіологічні ефекти і реакції людського тіла й мозку, які супроводжують зловживання алкоголем.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з Китаю створили генетично модифікованих макак-резусів. Вони впровадили в геном мавп ген людини MCPH1, який бере участь в розвитку мозку.

Також "Знай.uа" писав, смертельний супергрибок іде світом, експерти розводять руками. Вчені попереджали про страшну інфекцію ще три роки тому, але їх ніхто не послухав.