Фахівці вважають, що показники артеріально тиску необхідно коригувати та назвали нові параметри, які тепер прийнято вважати нормою.

Про це інформують представники Всесвітньої організації охорони здоров'я.

ВООЗ змінила нормативи здорового артеріального тиску у людей.

Як повідомляє European H eart Journal, верхня межа норми за новими параметрами становить 130 на 80 мм рт. стовпа, пише "Главред".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

вимірювання тиску

Як наголошують лікарі, раніше пацієнтам радили знижувати тиск, якщо позначки доходили до занчень 140 на 90 мм рт. стовпа. Для людей до 65 років здоровим орієнтиром є верхній тиск в межах 120-129 мм. рт. стовпа.

А для людей, старших за 65 років, граничні значення не мають підвищуватись 139 мм. рт. стовпа.

"Незалежно від захворювань і ступенів ризику нижній тиск повинен залишатися в межах 80 мм. рт. стовпа", – заявили європейські кардіологи.

Нагадаємо, українцям показали електронний рецепт в дії. Як отримати безкоштовно ліки з новою системою та хто не зможе скористатися пільгами.

Як повідомляв портал Знай.ua, щоб отримати безкоштовно медичні послуги, українці мають підписати декларацію з сімейним лікарем. Це передбачено медичною реформою. Наступним кроком реформи стане повна автоматизація медичної галузі, що передбачає отримання електронних рецептів та лікарняних.

Також Знай.ua писав про те, що з 1 липня 2019 року в Україні стартує другий етап медичної реформи. Українці матимуть змогу безкоштовно отримувати вторинну медичну допомогу.

Дивіться: Хто така Уляна Супрун та що вона прагне досягти своїми реформами