Лікар-педіатр Євген Комаровський попередив про популярні медичні препарати, які можуть бути дуже небезпечними. Мова йде про послаблюючі засоби.

Про це лікар повідомив на сторінці в Instagram.

Лікар Євген Комаровський розповів про те, чи можна використовувати проносне при запорах і кишковій непрохідності у дитини.

лікар Комаровський

За словами педіатра, перш, ніж прийняти рішення про прийом проносного, важливо визначити причину запору. А це може зробити лише лікар та дати рекомендації щодо подальших дій.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як наголошує Комаровський, якщо ж мова все ж таки йде про кишкову непрохідність, то прийом проносних препаратів надзвичайно небезпечний.

препарат

"В кінці кінців, якщо мова йде про гостру кишкову непрохідність, то проносні засоби можуть вбити людину", - стверджує педіатр.

"Проносні і жодному разі не можна приймати, коли у дитини немає позивів до дефекації, але у малюка реально поганий стан - є блювання, метеоризм, підвищується температура", - говорить спеціаліст.

У таких випадках самолікуванням займатися не можна, необхідно терміново звернутися до лікаря, - радить педіатр.

Нагадаємо, лікар Комаровський пояснив, як відрізнити коліки у дітей від більш серйозних проблем.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський навчив матусь обирати правильне дитяче взуття.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський допоміг батькам відучити дитину від шкідливої звички.