Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, як самостійно діагностувати коліки у немовлят.

"Як зрозуміти, що у дитини саме дитячі кольки? Дитячі кольки – це епізоди абсолютно незрозумілого плачу, які виникають в абсолютно здорової дитини. Тобто, якщо ваша дитина впала або відригнула, або ви роздягли її, і вона в прохолодній кімнаті почала плакати – це ніякого відношення до кольок не має. Дитина здорова, сита, в кімнаті не холодно і не жарко, а вона кричить. Як правило, кричить вона у вечірній час, як правило, в один той самий. А далі, щоб поставити діагноз, вам треба орієнтуватися на цифру три. Як правило, коліки починаються, коли дитині виповнюється три тижні і закінчуються близько трьох місяців. Кольки виникають не рідше трьох днів на тиждень, і цей крик триває близько трьох годин на день", - розповів лікар.

Доктор Комаровський

Раніше ми писали, що відомий і медійний український педіатр Євген Комаровський розповів батькам, як зробити безпечною дитячу кімнату. Так, серед іншого, лікар радить подбати про вікно, щоб воно було безпечним для дитини в її кімнаті, а на підвіконні щоб нічого не стояло, оскільки рано чи пізно це впаде комусь на голову. Також Комаровський розповідає про укріплення меблів в дитячій кімнаті і безпеку розеток.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.