Доктор Комаровський розповів, у чому причина та що робити, коли дитина захлинається від незрозумілого плачу. Як, правило, з такою проблемою стикаються усі батьки немовлят.

Євген Комаровський пояснив, як можна розпізнати дитячий плач та що він може означати.

Найбільш поширеною проблемою крику у дитини, за словами педіатра, це можуть турбувати кольки. Головне - поставити правильний діагноз, - пише Комаровський в Instagram.

Комаровський зазначив, що коліки як правило починаються, коли дитині виповнюється три тижні і закінчуються близько трьох місяців.

Євген Комаровський

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Дитячі коліки являють собою епізоди незрозумілого плачу, які виникають у абсолютно здорової дитини.

"Тобто, якщо ваша дитина впав або відригнув, або ви розділи його, і він в прохолодній кімнаті почав плакати – це ніякого відношення до колік не має", - каже фахівець.

Вони проявляються, коли дитина здорова, сита, в кімнаті нормальна температура - не холодно і не жарко - але малюк плаче.

"Як правило кричить він у вечірній час, як правило, в одне і теж", - зазначив педіатр.

Що робити, аби позбавити дитину страждань

Комаровський рекомендує батькам для встановлення діагнозу "орієнтуватися на цифру три". Зокрема, дитячі кольки виникають у віці від 3 тижнів і закінчуються приблизно в 3 місяці.

Крім того, кольки виникають не менше 3 днів на тиждень і цей плач триває близько 3 годин на день. Якщо ж дитна плаче без перестанку частіше, тому слід звертатися до спеціалістів та шукати іншу причину.

Нагадаємо, що дитячі коліки зустрічаються приблизно у 30% дітей по всьому світу, незалежно від статі.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.