Бульйон – це не лише жир, як нам здається на перший погляд. Цей продут містить багато важливих для нашого організму Це мікроелементів, а також – білок. А ще - це чудовий засіб для схудення. Здивовані? Саме завдяки цій простій страві багато зірок скинули зайве.

Як це працює?

Разом з бульйоном ви отримуєте рідину, яка одночасно і розтягує шлунок, і рівень жирів у крові підвищує, і на білкові рецептори впливає, - пише "joinfo.ua".

Тобто ви втамовуєте голод і при цьому – практично не отримуєте зайвих калорій та вуглеводів. Жир з бульйону не відкладається у вигляді запасів – просто не встигає.

Крім того, з бульйону організм насичується колагеном (найпоширеніша форма білку в нашому організмі).

зайва вага

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Крім того, бульйон рекомендують вживати тим, хто тренується в спортзалі, м'язовій масі буде з чого рости.

З чого повинен бути правильний бульйон для схуднення?

Головна умова – це повинні бути продукти тваринного походження. Овочевий бульйон, на жаль, не настільки ефективний.

Це може бути, як яловичина чи птиця, так і риба.

Також сожна використовувати свинину, хоча остання надто жирна.

Рецепт ефективного бульйону

Для приготування нам знадобляться:

  • 1 одна цибулина
  • 2 середніх моркви
  • 1 стебло селери
  • 3 чайних ложки оцту
  • 1 гілка чебрецю
  • 4 горошини чорного перцю
  • 1 сантиметр кореня імбиру
  • Одна курка

Береться курка цілком. З кістками, з шкірою та м'ясом. І відварюється протягом двох годин разом з овочами і спеціями. Повинно вийти приблизно 3 літри бульйону – саме на це кількість і розраховані зазначені вище пропорції.

Замість курки можна взяти яловичину на кістці. Або окремо кістки, які потрібно попередньо прожарити в духовці при 220 градусах протягом 15 хвилин. Варити їх потім потрібно буде до 4 годин, щоб бульйон вийшов максимально концентрованим. Але в будь-якому випадку, калорійність однієї тарілки бульйону приблизно 300 мілілітрів об'ємом – щось близько 84 кілокалорій.

Скльки можна пити бульйон?

Дієтологи радять вживати курсом по два дні на тиждень, але вони не повинні йти підряд. Важливо, щоб у такі розвантажувальні дні у вашому меню повинен бути виключно бульйон.

Щодо порцій, то 5 тарілок на день - цілком достатньо.

Дивіться: Ці продукти ідеально підходять для дієтичного харчування

Нагадаємо, напіврідка дієта відмінний вибір для тих, хто хоче швидко і ефективно схуднути. Адже завдяки їй можна скинути 2 кілограми за два дні.

Як повідомляв портал Знай.іа, ці смачні продукти допоможуть скинути зайве.

Також Знай.іа писав про те, що спосіб схуднути без спорту.

Важливо підібрати правильне харчування, це допоможе не виснажувати себе надмірними тренуваннями.