Науковці з Великобританії повідомляють, що часті кровотечі з носа можуть бути ознакою смертельної хвороби.

Лікарі зясували, що люди, які скаржаться на часті кровотечі з носа, ризикують отримати гіпертонію. До того, ж ця недуга може закінчитися летально.

Високий артеріальний тиск на початкових етапах не спричинить дискомфорту. Втім, якщо це відбувається часто, необхідно звернутися до лікарів та вчасно розпочати лікування.

Якщо кровотечі повторюються, то це говорить про те, що у вас високий кров'яний тиск або ж порушення згортання крові. Дану ознаку не слід залишати без уваги.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Лікарі відзначають, що крім кровотечі з носа про високий кров'яний тиску можуть сигналізувати: головний біль, прискорене серцебиття, погіршення зору, запаморочення, задишка, болі в грудях і животі.

Медики змінили загальноприйняті норми тиску

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я назвали нові параметри, які тепер прийнято вважати нормою.

Як повідомляє European H eart Journal, верхня межа нової норми становить 130 на 80 мм рт. стовпа.

Нагадаємо, українцям показали електронний рецепт в дії. Як отримати безкоштовно ліки з новою системою та хто не зможе скористатися пільгами.

Як повідомляв портал Знай.ua, з 1 липня 2019 року в Україні стартує другий етап медичної реформи.

Також Знай.ua писав про те, що для того, аби отримати безкоштовно медичні послуги, українці мають підписати декларацію з сімейним лікарем.