Целюліт — це явище, від якого страждає більшість жінок. Це не просто косметичний недолік, уе в першу чергу захворювання у вигляді запалення жирової клітковини.

Целюліт найчастіше проявляється в області сідниць і стегон, роблячи шкіру схожою на апельсинову кірку, саме звідси пішла друга назва цієї проблеми.

На своїй сторінці в Instagram популярний дієтолог Олена Кален розповіла, як в домашніх умовах модна покращити стан шкіри та побороти целюліт.

За словами медика, до виникнення целюліту призводить зайва вага, стрес, шкідливі звички і надлишок у раціоні продуктів з високим глікемічним індексом.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тому в першу чергу потрібно боротися з причиною, а вже потім із наслідками. Щодо останнього - то це наважчий процес.

Фізичні вправи

Щоб зменшити прояви целюліту, важливо не просто привести вагу в норму, а покращувати кровопостачання і лімфоток. Щоб зробити це ефективніше, включайте фізичну активність у своє життя.

В домашніх умовах найкраща вправа для позбавлення від целюліту — присідання з резинкою.

Вони не вимагають спеціальних тренажерів, дозволяють регулювати навантаження на суглоби за рахунок глибини присідання і сили опору гуми. Поєднання статичного і динамічного навантаження дозволяє скоротити час тренування на проблемну зону до 10-15 хвилин в день.

Рекомендується 2-3 підходи між якими хвилина відпочинку.


У залі для позбавлення від целюліту рекомендуються присідання зі штангою або грифом.

При виконанні цієї вправи ноги ставляться на ширину плечей, стопи паралельні один одному. Обважнювач кладеться на трапеції, напружується прес, хребет прямий з прогином в попереку, погляд спрямований перед собою і трохи вгору.

Також жінкам дуже рекомендують відмовитися від ліфтів та частіше ходити сходами.


Зменшення проявів целюліту — це комплексне завдання, тому, крім фізичної активності, варто переглянути своє харчування і знизити кількість продуктів, що швидко підвищують рівень цукру в крові.

Нагадаємо, дієтологи порадили найкращі коктейлі для очищення організму.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, які напої найкрще підійдуть для дітей у спеку.

Також Знай.ua писав про те, що кожному знаку Зодіаку назвали ідеальний спосіб схуднення.