Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, як впливає дитяча пустушка на формування прикусу.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Запитання. Чи впливає тривале використання пустушки на формування неправильного прикусу?

Відповідь. Однозначно впливає. Зрозумійте, пустушка ж хороша від випадку до випадку. Коли він смоктав її чотири рази на день за двадцять хвилин – це одне, але коли він в принципі без неї не існує і робить смоктальні рухи з пустушкою в роті 24 години на добу, то це однозначно шкідливо.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Але часто-густо, боячись неправильного прикусу, батьки не дають дитині пустушку (на першому році життя, коли дитині 5-6 місяців), коли вона нестямно репетує, не дає нікому спати, заважає нормальному життю сім'ї. Але батьки не використовують пустушку, начитавшись про неправильний прикус. Це неправильно, з моєї точки зору", - розповів лікар.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.