Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на риторичні питання про щеплення.

Запитання. Які існують методи профілактики пневмонії?

Відповідь. Найголовніший метод профілактики пневмонії – це надання адекватної допомоги при гострих респіраторних вірусних інфекціях, тому що це найчастіший шлях до пневмонії. Тобто, ми постійно про це говоримо, але захворіла дитина, не треба постільного режиму, тому що, коли вона рухається, то немає застою крові, треба багато пити, треба не змушувати їсти, і головне, відповідь на питання: «Чим дихати?».

Знову-таки величезну кількість ліків, які ви використовуєте, самі, без лікарів, мають підсушуючу дію на слиз, і ви про це часто не знаєте, а ці ліки активно використовуються і викликають дуже часто запалення легенів. Тому будьте обережні. Профілактика запалення легенів не передбачає ковтання таблеток. Профілактика запалення легенів, як правило, передбачає нормальний спосіб життя, свіже повітря і рясне пиття. І цього достатньо. Але тільки в цьому не зацікавлені величезна кількість аптекарів. Ось у чому вся проблема".

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.