Хтось активно збиває подушку, а хтось маніакально рахує овечок перед процедурою сну. Такі ритуали називають "гігієною сну", проте з нею можна навіть переборщити.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Політека".

Кожна людина засинає краще, якщо їй комфортно. Ми прагнемо кожного разу відтворювати ті процедури для сну, які нам до душі – і це нормально. Хтось намагається звертати увагу на правильну обстановку в кімнаті, читає книги, зволожує шкіру кремом, в той час як інші соні шукають відповідну позу для сну, що розслаблює.

Ці ритуали допомагають багатьом, якщо не вдається заснути, однак у подібних звичок є і зворотна сторона. Людина може дуже сильно прив'язатися до повторюваних дій. Видання називає кілька прикладів.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Якщо під час безсоння хтось не може "за правилами" облаштувати своє спальне місце, то це може викликати стресову реакцію. Занепокоєння з такого дріб'язкового приводу надає сильну дію на психіку – сон проходить зовсім. Чим більше людина докладатиме зусиль для сну, тим складніше засинає.

Нагадаємо, перемогти безсоння за кілька хвилин: експерти розкрили таємний спосіб.

Як повідомляв Знай.uа сон або кишечник: хто кого дратує, думка експерта.

Знай.uа писав, вчені розповіли, що хронічний недосип здатний зробити з людиною.