В Україні виявили спалах небезпечного захворювання, через яке в лікарню вже потрапили 15 студентів медичного факультету ужгородського вузу. Відзначається, що всі хворі студенти приїхали з Індії.

Першим ще 8 жовтня захворів студент п'ятого курсу, його негайно доставили в лікарню і почали обстеження всіх тих, з ким він контактував. В результаті дифтерійну паличку знайшли ще у 15 чоловік, повідомляє видання Politeka.

В Україні виявили спалах дифтерії

Дифтерію, яку виявили в іноземців, скоріш за все вони підхопили в Україні, оскільки виявлений штам поширений саме тут, зазначив один з лікарів. Студенти знаходяться в Україні вже більше місяця, а інкубаційний період дифтерії в середньому становить десять днів.

Однак інша думка у головного лікаря Ужгородської інфекційної лікарні. Він вважає, що дифтерію студенти привезли з Індії, оскільки людина може бути носієм півроку, не підозрюючи про це.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В Україні виявили спалах дифтерії

Повідомляється, що загрози життю студентів немає. Правда, у лікарні наявні лише вісім ампул сироватки від дифтерії, а такої кількості вистачить лише на одного тяжкохворого.

В ужгородському університеті, де навчаються дві тисячі студентів на трьох факультетах ввели карантин тривалістю 10 днів. Студентів закликали пройти медичне обстеження та вакцинуватися від дифтерії.

Хоча дифтерії на Закарпатті не виявляли протягом останніх дев’яти років, епідеміологи попереджали заздалегідь про ймовірність її спалаху в Україні та рекомендували робити щеплення.

Нагадаємо, раніше Євген Комаровський попередив про спалах нового небезпечного захворювання

Як повідомляв портал "Знай.ua", у відомому супермаркеті українців нагодували переносниками хвороб

Також "Знай.ua" писав, про вакцинацію дітей: права батьків і дитини під час щеплень