Нова глава Міністерства охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомила про зустріч з технічною місією ВООЗ та американськими експертами, на якій обговорювалася закупівля вакцин для українців, зокрема від кору.

Про це міністр заявила в прямому ефірі каналу "НАШ".

"Вчора у мене була зустріч з технічною місією ВООЗ, сьогодні була ще з експертами, зокрема американськими, які консультували 40 країн. Є бачення, є план. Досить багато вже закуплено вакцин. Ще треба допрацьовувати, в тому числі, підготовку лікарів. Можливо, закуповувати вакцини, які стосуються кору. Тобто, є розуміння, що на нас може чекати і як з ним працювати вже сьогодні. Я вдячна експертам, тому що вони дозволили це бачення зрозуміти. Наступне, це вже наші повинні бути безпосередньо кроки. Визначено регіони, в яких найбільше нам належить працювати. Є вже успішні регіони в Україні, що провели кампанію з вакцинації, і дуже позитивна динаміка по загальному епідемічному стану", - зазначила Скалецька.

Нагадаємо, Зоряна Скалецька перевірила Національний інститут раку.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у МОЗ озвучили зарплату Скалецької.

Також портал Знай.uа писав, що Зоряна Скалецька терміново звернулася до українок.