Цими днями міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповіла, скільки українців захворіли на дифтерію, а також, яка кількість вакцини наразі присутня в державі.

За її словами, нині ж зафіксовано 21 випадок дифтерії в українців.

"На сьогодні в Україні зареєстровано 21 людину, яка має підтверджений діагноз дифтерії. Основним способом запобігати цій хворобі є підвищення рівня вакцинації", – сказала вона.

Також вона додала, що в Україні наявна достатня кількість вакцин: 2 мільйони доз для дітей та близько 5 мільйонів – для дорослих.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ця хвороба розповсюджується повітряно-крапельним шляхом, тому її достатньо легко підхопити, тому треба турбуватися про своє здоров'я завчасно. І вакцинація є тим способом, коли за кілька хвилин ви можете бути впевнені у своєму здоров’ї", – заявила Скалецька.

Як підсумувала міністр, на території України низький рівень охоплення щепленням: вакциновано 59% дітей до року, близько 60% – старших дітей та 52% – дорослого населення.

Нагадаємо, Зоряна Скалецька поставила крапку в скандалі про свій диплом.

Як повідомляв Знай. ua, у МОЗ готуються до боротьби з дифтерією, Скалецька дала настанови.

Також Знай. ua писав, що глава МОЗ Скалецька розповіла про боротьбу з корупцією.