Дослідникам вдалося довести, що яйцеклітина і сперматозоїд рівнозначно беруть участь в процесі запліднення. Це дивовижне відкриття може в подальшому призвести до створення чоловічих контрацептивів.

Усталене уявлення про пасивну роль в процесі запліднення яйцеклітини спростувало дослідження вчених Віргінського університету.

Так, тепер доведено, що запліднення є динамічним процесом. У ньому рівнозначно активно бере участь як, сперма, так і яйцеклітина.

вагітність
вагітність

"Дослідження змінює уявлення про фундаментальної біології, однак важливим фактором є те, що нові знання відкривають можливості їх клінічного застосування в медичній практиці", – резюмував співавтор дослідження Джеффрі Лисиак.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

зокрема, для лікування безпліддя лікарі можуть підвищувати активність фосфатидилсерина на поверхні сперматозоїда, щоб підвищити ймовірність зачаття.

Крім того, маскування фосфатидилсерина для яйцеклітини може стати потенційним способом чоловічої контрацепції.

Нагадаємо, коли краще завагітніти.

Як повідомляв Знай. ua, суперінфекція загрожує всьому людству.

Також Знай. ua писав, лікарі знайшли новий підступний вид паразита.