Щорічно рак легенів губить життя майже двох мільйонів людей. В Україні в двох випадках з трьох діагностують занадто пізно. Один діагноз на рік ставлять 13 тисячам українців, йдеться в сюжеті ТСН.

36-річна Ольга нелегкий діагноз почула три місяці тому. Тоді вона просто відчувала важкість у грудях, але потім виявилося, що це четверта стадія раку. Рак жінки з'їдає на місяць 70 тисяч гривень – саме стільки потрібно витратити на таблетки.

При цьому низкодозова комп'ютерна томографія займає лише 5 хвилин і є єдиним способом ранньої діагностики раку легенів. Комп'ютер сканує поверхню легенів і не пропускає жодного затемнення, результат видно відразу на екрані.

рак легенів, maxresdefault

Наголошується, що низкодозова КТ в українських клініках обійдеться щонайменше у 800 гривень. Проходити таке дослідження рекомендується раз на рік. Американські медики підрахували, що якщо б проблему виявляли на ранній стадії, то щорічно могли б рятувати від смерті 48 тисяч пацієнтів у США.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, онколог розповів, як вчасно розпізнати рак.

Як повідомляв портал Знай.uа, лікарі знайшли новий підступний вид паразита.

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ нагадали про причини, симптоми та профілактику вірусу Коксакі.