Відомий український педіатр Євген Комаровський не з чуток знайомий з помилками при вимірюванні температури і миття рук. Але доктор дав прості поради, які повинні виправити цю помилку.

"Соромно не знати, але саме через незнання люди часто навіть не здатні вимити руки як слід. Для нормального очищення необхідно намилити всю поверхню рук (і тильну, і між пальцями), протримати мило не менше 20 секунд, і тільки потім змити", - написав у своєму блозі Комаровський.

Експерт попереджає, що бактерії залишаються на поверхні, роблячи миття марним заняттям. Тому так важливо робити це ретельно і не поспішаючи.

Комаровський, фото - MY.UA
Комаровський, фото - MY.UA

Для більш точних даних замірів температури доктор рекомендує потрібно просидіти з притиснутим до тулуба рукою не менше 5 хвилин, і тільки потім використовувати термометр. Це дозволить уникнути помилкових даних, якщо людина не зважується на інші методи вимірювання температури.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

За словами Комаровського, від ігнорування цих правил може залежати здоров'я людини.

"Неправильне вимірювання температури або пропущені бактерії завжди мають шанси перерости в серйозну небезпеку, з якою доведеться справлятися в лікарняній палаті", - підсумував лікар.

Нагадаємо, як батькам знайти спільну мову зі "складними" підлітками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський попередив батьків про небезпеки популярного пристрою.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський запропонував план по вигнанню дифтерії з України.