Нове клінічне дослідження вчених з Університету Айови (США) вивчає ефект введення високодозного вітаміну С в поєднанні зі стандартним лікуванням пацієнтів з онкологією.

У 1970-х і 1980-х роках лауреат Нобелівської премії Лайнус Полінг і хірург Еван Камерон з'ясували, що висока концентрація аскорбінової кислоти може запобігати і лікувати рак.

Сьогодні клінічні випробування допоможуть зрозуміти, чи зможе висока доза вітаміну С подовжити життя і поліпшити його якість пацієнтам, які проходять курс хіміотерапії і променевої терапії.

онкологія
онкологія

Перша фаза дослідження демонструє, що пацієнти з гліобластомою змогли прожити на 4-6 місяців довше, ніж пацієнти, які проходили традиційне лікування. У другій фазі випробувань вчені приступлять до вивчення впливу вітаміну С на пацієнтів з 4 стадією раку легенів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Ефективність вітаміну С при лікуванні раку легень і головного мозку пов'язана з метаболізмом ракових клітин, які викликають аномально високі рівні окисно-відновних активних молекул заліза.

Ці молекули при взаємодії з вітаміном с утворюють перекис водню і вільні радикали, отримані з перекису водню. На думку американських вчених, ці вільні радикали призводять до смерті ракових клітин.

Нагадаємо, в Університеті Пенсільванії винайшли новий спосіб боротьби з онкозахворюваннями.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені розповіли, що деякі види пива подовжують життя.

Також портал Знай.uа писав, що голодування рятує життя, потрібно протриматися всього кілька годин.