Перед початком корекції своєї фігури слід уважно вивчити протипоказання до вправ, так як не всі фізичні вправи є корисними. Рекомендується попросіть свого тренера підібрати те, що найбільше підходить.

Вправа

З особливою обережністю слід виконувати такі вправи:

1. Качати прес, лежачи на спині з витягнутими ногами

Зазвичай прямі ноги фіксуються напарником або під лавою. На момент підйому тулуба м'язи нижньої частини спини сильно розтягуються, проте прес не відразу включається в роботу. Зате м'язи стегон і клубово-поперекові відразу відчуєте. А якщо робити це регулярно, то незабаром заболить спина.

2. Вакуум

Ця вправа сприяє посиленій роботі внутрішніх органів завдяки їх самомасажу. Під час виконання відбувається перерозтягання білої лінії живота, що тільки збільшує діастаз. Також за вакууму біла лінія живота стає тонше, з-за чого в ній можуть утворитися розриви і навіть грижі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

3. Скручування від підлоги з піднятими ногами

У неспортивних людей більше половини напруги концентрується в попереку. Більшість людей черевний прес під час цієї вправи задіюють лише на 10%. Рекомендується відмовитися від нього, якщо складно самостійно контролювати.

Вправа

4. Місток і човник

Вправи з прогибами покращують гнучкість хребта і сприяють його оздоровлення. Однак це твердження можна виконувати при умові, якщо немає протипоказань, а також досить активно і довго займаєтеся йогою. Прогин і захоплення стоп з положення лежачи на животі – дуже небезпечні вправи. З-за глибокого прогину тому можна запросто травмувати хребет.

5. Викид прямих ніг

Суть цієї вправи в тому, що ви піднімаєте ноги, а ваш тренер або напарник кидає їх у різні сторони. Навантаження відчувається по всьому тілу, але найбільша – на поперековий відділ хребта.

Вправа

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зробити свої ніжки худими і підтягнутими.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам розповіли про найефектніших тренуваннях з гумкою.

Також "Знай.ua" писав, як швидко навчитися стояти на руках.