У останні десятиліття серцево-судинні хвороби, у тому числі інфаркт і інсульт, значно "помолодшали" і стали зустрічатися не лише серед осіб похилого віку, а й значно молодших людей. Саме тому лікарі радять звертати увагу на серйозні симптоми незалежно від віку.

Головним симптомом таких хвороб є зміна серцевого ритму. Як пришвидшення пульсу (тахікардія), так і уповільнення (брадикардія) можуть бути ознаками скорого інфаркту, але особливу увагу слід приділяти різного роду аритміям, тобто усім розладам ритму.

Ризик інфаркту, фото: virgo.org.ua
Ризик інфаркту, фото: virgo.org.ua

Іншим небезпечним симптомом є неприємні відчуття або пекучий біль в грудях, особливо під фізичним навантаженням, таким як навіть ходьба. Часто це також супроводжується головним болем або задухою.

Для запобігання серцево-судинним захворюванням лікарі радять дотримуватися загальних порад про здоровий спосіб життя: харчуватися здоровою їжею, мати вдосталь фізичних вправ, уникати алкоголю та тютюну. Серед специфічних заходів - робити раз на рік кардіограму, особливо людям за 35.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше медики вже пояснювали як розпізнати загрозу інфаркту та врятувати своє життя: симптоми, профілактика й лікування.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Мешканців мегаполісів масово косить інфаркт, знайдено причини.

Також "Знай.ua" писав, що ці популярні знеболювальні можуть вас вбити: лікарі радять переглянути аптечку.