Люди, які намагаються слідкувати за своїм здоров'ям, часто схильні довіряти неперевіреній інформації. Саме завдяки пересудам деякі міфи про здоров'я продовжують існувати, хоча жодних наукових доказів їх правдивості немає.

Треба випивати 1,5 літри води на день

Жодних доказів цьому міфу нема. Лікарі нагадують, що вода міститься у всіх напоях і навіть твердій їжі, а пити треба при відчутті спраги.

Лікарі радять вживати мультивітаміни

Хоча вітаміни і важливі в раціонілюдини, здорове різноманітне харчування цілкомзабезпечує потребу в них. Тому вітамінні препарати мають призначатися лікарями і лише у специфічних випадках.

Сніданок запорука схуднення

Дієтологи радять снідати, щоб знизити ризик переїдання в інший час. Однак якщо цей фактор прибрати, то люди, які не снідають і контролюють інші свої прийоми їжі, отримують меншу добову кількість калорій.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зелений слиз є ознакою бактеріального зараження

Колір мокротиння і слизу не несе жодноїкорисноїінформації. Усе необхідне можна дізнатися лише за допомогою аналізів.

Цукор впливає на поведінку дітей

Цукор, фото: wikipedia
Цукор, фото: wikipedia

Хоча кількість цукру необхідно обмежувати у харчуванні, доказів тому, що він відповідальний за гіперактивність дітей немає.

Сидіння унітазу - розплідник інфекцій

Як не дивно, сидіння унітазу виявилися досить чистими у порівнянні з тою ж дверною ручкою туалетної кабінки. Лікарі зазначають, що підчепити хворобу сидячи в туалеті досить малоймовірно.

Хрускіт пальцями шкідливий для суглобів

Характерний тріск суглобів викликає не їх тертя, а лопання бульбашок повітря. Тому любителі похрустіти пальцями не завдають шкоди своєму здоров'ю.

Яйця шкідливі для серця

Раніше вважалося, що холестерин, який міститься у яйцях,підвищує ризик серцевих захворювань.Однак останні дослідження показують, що небезпеку холестерину переоцінюють, а яйця навіть допомагають уникати куди більш небезпечного цукру.

Антиперспірант може викликати рак

Деякі люди безпідставно підозрюють речовини, які входять до складу антиперспірантів, у канцерогенному ефекті. Однак Національний інститут раку США такого зв’язку не виявив. Крім того, антиперспіранти навіть знижують ризик захворювання на гідраденіт.

Холод викликає хвороби

Насправді, інфекції краще розмножуються у теплі.Також вчені досі не виявили прямого зв'язку між застудою та переохолодженням.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Супрун розбила популярні міфи та забобони.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Курячий бульйон від застуди та депресія без сонця: українцям відкрили очі на найпопулярніші міфи про зиму.

Також "Знай.ua" писав про секрети організму людини — у які міфи про здоров'я треба припинити вірити.