Відомий телеведучий і дитячий педіатр Євген Комаровський розповів, що робити, коли у дитини дуже велика температура, але водночас у малюка холодні руки і ноги.

Про таке він розповів на власному сайті.

Відтак, одна з українок запитала у Комаровського, що їй робити, якщо у її дитини дуже висока температура, але кінцівки у неї холодні.

"У нашої дитини холодні руки і ноги при високій температурі. Спочатку ми панікували, а тепер завдяки вам знаємо, що це нормально, просто індивідуальна особливість, і треба до лікаря, тільки якщо кінцівки синіють. Але наші лікарі кажуть, що це спазм судин і потрібно дитині давати "Но-шпу", - написала матуся.

Доктор Комаровський, скрін з відео
Доктор Комаровський, скрін з відео

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

На таке досвідчений лікар заявив, що но-шпою взагалі не потрібно лікувати дитину, а використовувати грілку:

"Перше: но-шпа до судин не має взагалі ніякого відношення. Но-шпа як панацея від усього - один з міфів радянської медицини… Забудьте про ці ліки, особливо стосовно до лікування дітей. Краще віддайте бабусі.

Друге: грілку, в принципі, прикладати у вашій ситуації можна, але я боюся одного обставини - коли гаряча грілка буде прикладена до холодної ноги, то можна дитину і до опіку довести. Тому спочатку візьміть цю грілку і переконайтеся, що її температура не вище 38 градусів - причому це межа! - і покладіть на ніжки, якщо цього хочеться, якщо про це просить дитина.

Євген Комаровський, фото з Instagram
Євген Комаровський, фото з Instagram

Третє: якщо дитині холодно і він просить вас укрити його ковдрою - обов'язково накрийте. Тільки не закривайте йому ніс, щоб він міг нормально дихати. Я на цьому багато разів вже фіксував увагу, але повторюся ще, оскільки це дуже важливо: при високій температурі повинно бути чисте прохолодне повітря, але й теплий одяг.

Відчуття холоду і те, що ви дитини розкрили, давши контактувати шкірі з холодним повітрям, як раз і призводить до спазму судин шкіри. В результаті процес віддачі тепла організмом в навколишнє середовище погіршується, і температура не падає".