Дитячий педіатр і телеведучий Євген Комаровський відповів, чи зменшить зволожувач повітря в групі дитсадка захворюваність малюків.

"Звертаю вашу увагу, що сам по собі зволожувач нічого змінити не може. Не зволожувачі щось міняють, а відповідність параметрів температури і вологості повітря санітарно-гігієнічним нормам. Вологість повітря в дитячому саду повинна бути від 40 до 60%", - зазначив доктор у своєму Telegram.

Також Комаровський порадив контролювати вологість повітря за допомогою термометрів і гігрометрів, а регулювати з допомогою зволожувачів, кондиціонерів, регуляторів на радіаторах опалення і т. д.

Бронхіт у дітей
Бронхіт у дітей http://pac.com.ua/health/yak-ne-treba-likuvaty-kashel.html

"Що ж стосується того, чи зменшить зволожувач захворюваність, якщо у групу будуть приводити чхаючих і кашляючих дітей, то, звичайно, не зменшить. Але зволожувач може серйозно вплинути на перспективу хворих дітей. Якщо соплива дитина вкладається спати в кімнаті з сухим повітрям, то за 30-60 хвилин сну соплі засихають, і малюк починає дихати ротом. А зі зволожувачем вельми підвищується ймовірність того, що дитина збереже нормальне носове дихання і зможе висякатися", - пояснив лікар.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський попередив українок про заражену косметику.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський розвіяв головні міфи про коронавірус.

Також портал Знай.uа писав, при якій температурі тіла дитина вважається здоровою, якщо немає інших скарг.