Кольори фруктів і овочів безпосередньо вказують на корисні мікроелементи, які містяться в них. Саме тому вже по кольору можна передбачити очікуваний результат.

Червоний

Кабачки, тушковані з солодким перцем і помідорами
Кабачки, тушковані з солодким перцем і помідорами, www.botanichka.ru

Червоний колір виникає через лікопін - природній антиоксидант, а тому овочі і фрукти червоного кольору допомагають боротись організму з цілим рядом захворювань: серцево-судинним, пухлинам і катарактою.
Лікопін не руйнується при нагріванні, тому, анприклад, тушковані помідори завжди зможуть “підлікувати” вас.

Жовтий або помаранчевий

Виникають через бета-каротин, також відомий антиоксидант. Окрім того, бета-каротин - провітамін А, який допомагає зміцнювати імунітет. Такі фрукти як персики, апельчини і мандарини, окрім загальної користі кольору та елементу, мають лютеін, який допомагає очам.

Зелений

салат з пекінської капусти і моркви
салат з пекінської капусти і моркви

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Уся зелень сформувала свій колір завдяки цілому комплексу елементів - лікопін, лютеін, бета-каротин, вітамін B9 і фолієва кислота. Остання особливо цінна, адже допомогає жінкам виношувати дитину під час вагітності та допомогти організму сформувати усі необхідні органи та системи плоду якомога здоровими. Окрім того, фолієва кислота покращує якість сперми у чоловіка.

Більш екзотичні кольори

Фіолетовий, рожевий і жовто-зелений сформовані завдяки антоціанам. Ця речовина уповільнює старіння, захищає від інсульта і покращує роботу мозку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комаровський показав загрозу страшнішу за коронавірус - мільйони людей навіть не підозрюють.

Як повідомляв портал "Знай.ua", лише три кроки і зайві кілограми щезнуть назавжди – поради фахівця.

Також "Знай.ua" писав, як правильно харчуватися у Великий Піст, аби не набрати вагу — ідеальне меню від дієтолога.