Сало є традиційною стравою української кухні, або навіть її візитівкою. На думку окремих лікарів, воно може бути елементом здорового харчування. Однак, сало може бути протипоказане при низці захворювань, тому деяким людям треба бути обережним у його споживанні або навіть повністю відмовитися від цього тваринного продукту.

Сало є тваринним жиром, що треба враховувати у його місці у раціоні. Саме тому людям з захворюванням жовчного міхура або підшлункової залози слід обмежити його у вжитку, а у випадку гострих запальних процесів - взагалі не споживати сала.

Хліб, сало, цибуля, фото pixabay
Хліб, сало, цибуля, фото pixabay

Суперечливою є роль сала в утворенні холестеринових бляшок у судинах, які є причиною таких серйозних станів як інфаркт та інсульт. Традиційні наукові погляди вважають тваринні жири особливо небезпечними для кровоносної системи. Однак останні дослідження показують, що вживання тваринних жирів може зменшувати ризик серцево-судинних захворювань. Науковці припускають, що такий раціон спричинює зменшення надходження цукрів, шкода від яких значно більша. Тим не менш, особам з серцево-судинними захворюваннями та літнім людям варто дотримуватися у дієті персональних рекомендацій лікарів.

Сало може бути джерелом жирів, які мають входити до щоденного раціону. Однак доцільним є поєднання його у харчуванні з рослинними жирами. Також сумнівну користь сало принесе тим, хто перевищує денну норму споживання жирів і людям, що намагаються активно схуднути.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше стало відомо, чому українці люблять сало: історики навели вражаючі факти.

Як повідомляв портал "Знай.ua", так над салом ще ніхто не знущався - відомий супермаркет зганьбив символ України.

Також "Знай.ua" писав, що традиційні українські "ласощі" творять справжнє диво з організмом, 5 корисних властивостей сала.