Як виявилося, у звичайній міській квартирі може бути пилу і бруду більше ніж на тротуарі за вікном. Так, іноді ми прибираємо своє житло і викидаємо сміття, однак це лише трохи знижує рівень мікробів, адже в квартирі їх мільярди. Запущена ситуація, зазвичай, призводить до хвороб і отруєнь.

Давайте разом розберемося, які місця в квартирі необхідно ретельно контролювати і з особливою відповідальністю:

Пилосос, скріншот: YouTube
Пилосос, скріншот: YouTube

Пилосос

Подумайте самі: цією штукою ви прибираєте бруд з килимів та підлоги. Потенційно пилосос — культиватор найбнеприємніших бактерій. Його обов'язково потрібно зберігати у відокремленій від житлових кімнат коморі, а слід чистити не тільки пиловий мішок, але і трубу і щітки.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Наволочка, скріншот: YouTube
Наволочка, скріншот: YouTube

Наволочка

Подушки та наволочки — справжній розсадник всіляких мікробів. Алергени, віруси і бактерії, пилові кліщі та інші мікроскопічні організми накопичуються тут мільйонами. Все це може викликати проблеми з диханням і зором, аж до постійної астми та кон'юнктивіту. Хочете уникнути проблем? Міняйте наволочку мінімум раз на тиждень.

Ущільнювач в холодильнику, скріншот: YouTube
Ущільнювач в холодильнику, скріншот: YouTube

Ущільнювач в холодильнику

Гумові накладки на внутрішній стороні дверей холодильника — портал до справжнього пекла. Тут зібрано все, що так люблять грибки та мікроби: темно, сиро, волого, сюди часто потрапляють шматочки їжі. Візьміть себе в руки і загляньте у це похмуре місце.

За туалетом, скріншот: YouTube
За туалетом, скріншот: YouTube

За туалетом

Бактерії, культивовані у ванній, надходять сюди з різних місць. Спустили воду, не закривши кришку? Вітаємо, тепер всі мікроби з унітазу радісно ширяють по всій території санвузла. Приділіть цій маленькій, але важливій кімнаті особливу увагу під час щотижневого прибирання. І, звичайно, не забувайте опускати кришку — здоровіше будете.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Рада прийняла закон для запобігання коронавірусу — без метро, автобусів і ресторанів.

Як повідомляв Знай.uа пенсіонерам в Україні роздадуть по тисячі гривень під час боротьби з коронавірусом, кому пощастить.

Знай.uа писав, українцям показали, як рятують заражених коронавірусом в Італії, атмосферне відео.